- Forside
- Caseoversigt
- Socialt frikort - Danhostel Haderslev Byferie
CASE OM SOCIALT FRIKORT
Nødvendige småopgaver bliver løst af Jonas 6 timer om ugen
Hos Danhostel Haderslev Byferie har de altid småopgaver, der skal løses. Derfor var det helt oplagt at ansætte Jonas Tychsen via socialt frikort 6 timer om ugen. De får løst nødvendige opgaver, og Jonas får mere økonomisk frihed.
En loyal medarbejder, der tager ejerskab
Mange virksomheder har opgaver, der ikke kræver en 37 timers stilling eller en specifik faglig baggrund. Det gælder fx hos Danhostel Haderslev Byferie.
Der er altid hytter og værelser, der skal gøres rene. Og inden sæsonen starter, er der opgaver som oprydning og klargøring af udendørsarealer. Derfor blev Jonas Tychsen på 34 år ansat med socialt frikort.
I en virksomhed som vores har vi altid småopgaver, så det har været perfekt at ansætte Jonas i de her 6 timer med løn. Han er en super loyal og fleksibel medarbejder.
Hvad er socialt frikort?
- Det sociale frikort giver mulighed for at tjene 41.280 kr. årligt, uden at indtægten bliver trukket i skat og offentlige ydelser
- Frikortet er en mulighed for personer med komplekse sociale problemer
- Man skal vurderes langt fra arbejdsmarkedet og uddannelse for at kunne få frikort
- Det sociale frikort kan anvendes ved ordinært og ustøttet arbejde for virksomheder, offentlige myndigheder m.v.
- Som indehaver af det sociale frikort bestemmer man selv, hvor meget og hvor ofte man vil arbejde.
Derfor blev Jonas ansat via socialt frikort
Det sociale frikort giver mennesker i udsatte positioner mulighed for at blive en del af arbejdsmarkedet i få timer og tjene lidt ekstra penge. Trods svære udfordringer har de fleste ressourcer at byde på, og mange vil gerne arbejde. Ofte kan de ikke arbejde mere end nogle få timer om ugen.
Vi har fået en medarbejder, der virkelig tager ejerskab for virksomheden og sine opgaver. Jonas klarer det superfint, og for os er han her 100 % i de 6 timer om ugen.
Jonas har hele sit liv levet med en meget stram økonomi. Først på SU, og da han måtte afbryde pædagoguddannelse pga. en meget belastende praktik, blev han sygemeldt og var på kontanthjælp i flere år.
Ved at blive ansat via socialt frikort får Jonas et lidt større økonomisk råderum, da han kan tjene løn i de 6 timer uden at skulle betale skat eller blive trukket i kontanthjælp. Det giver ham samtidig mere personligt overskud, og det afspejler sig også i opgaveløsningen.
Helle Glindvad, som er forpagter Hos Danhostel Haderslev Byferie, kan sagtens sætte sig ind i, hvordan økonomiske begrænsninger og bekymringer kan tære på energien. Derfor har det været ekstra tydeligt at se, hvordan Jonas er vokset med opgaven og blevet tryg i jobbet.
Et større personligt overskud
Efter Jonas blev ansat med socialt frikort og fik løn er han blevet mere tryg og selvsikker, når han er på arbejde.
Udover bedre økonomi, har ansættelsen hos Danhostel Haderslev Byferie også givet Jonas mere mentalt overskud.
Takket være sin ansættelse har han bl.a. kunnet arrangere en kanotur for sin far og brødre. En oplevelse, der har været meget vigtig for Jonas, da hans far har været syg.
Jonas har også selv taget på shelterture – alt sammen noget, han ikke før havde overskud til.
Lige nu håber Jonas på, at han i fremtiden bliver fastansat i et fleksjob på få timer om ugen.
Lønindbetaling via socialt frikort er ikke besværligt
Helle Glindvad synes, det er nemt at indbetale løn uden om e-indkomst, så Jonas ikke bliver trukket i skat.
Hun indberetter hans løn på www.socialtfrikort.dk. Her genererer hun et bilag, som hun bogfører i sit eget regnskabssystem under nettoløn. Og så laver hun en manuel bankoverførsel til Jonas’ konto.
At få løn har gjort en kæmpe forskel. Først og fremmest følelsen af at være værdsat. Det, jeg laver, er godt nok til, at de vil betale løn for det, at jeg yder ligesom alle andre. Det giver mig selvtillid og lyst til at arbejde.
Om Danhostel Haderslev Byferie
Danhostel Haderslev Byferie består af både campingplads, campinghytter og vandrehjem. Udover overnatninger har de også mange fester og selskaber i de tidlige forårsmåneder og efteråret.
Helle Glindvad er den ene af virksomhedens to forpagtere. Derudover har de et fastansat team bestående af en kok, oldfrue, pedel og rengøringsleder samt rigtig mange sæsonarbejdere og afløsere.
Danhostel Haderslev Byferie afklarer løbende lediges evner i samarbejde med det lokale jobcenter, hvor flere senere er blevet ansat i fleksjob.
SPØRG CABI
Har du spørgsmål?
Så spørg Cabi!
| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på finansloven |