Gå til primært indhold Gå til footer indhold
  1. Forside
  2. Caseoversigt
  3. Virksomheder bruger Benchmarkmodellen

Virksomheder bruger Benchmarkmodellen til at sætte tal på socialt ansvar

Se eksempler på, hvordan to virksomheder – ISS og DFD –bruger Benchmarkmodellen til at sætte tal på deres sociale ansvar.   

ISS sætter tal på socialt ansvar med Benchmarkmodellen

Gennem nogle få klik i et program kan ISS sætte præcise tal på, hvilken effekt det har, når virksomheden tager mennesker i virksomhedspraktik eller løntilskud.

Det kan de gøre med Benchmarkmodellen, som er et værktøj, der ikke blot giver virksomheden overblik over, hvor mange personer, der har været i praktik eller løntilskud: Benchmarkmodellen viser også, hvor mange der, får job efter endt praktik eller løntilskudsforløb.

Derudover kan ISS også se, hvordan de klarer sig i forhold til andre virksomheder i samme branche, og på tværs af brancher.

Og Benchmarkmodellen er nem at bruge. Modellen er en integreret del af VITAS som de fleste virksomheder kender som deres digitale indgang til kommunen. Man logger bare på VITAS med virksomhedens NemID, og henter tallene under fanen statistik.

ISS: Til gavn for borger, samfund og virksomhed

”For os handler det om at tage ansvar for dét samfund, vi som virksomhed er en del af. Derfor har vi i ISS i mere end 20 år arbejdet med at hjælpe og støtte udsatte borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Vi kan se, at indsatsen er til gavn for den enkelte borger, for samfundet og for os som virksomhed,” pointerer den CSR-ansvarlige hos ISS.

Data fra Benchmarkmodellen kan kobles med værktøjet Den Sociale Beregner, og den viser de sparede udgifter til offentlig forsørgelse og øgede skatteindtægter til samfundet.

Benchmarkmodellen og Den Sociale beregner sætter ikke alene tal på, hvilken værdi virksomheden indsats skaber. Det giver også virksomheden mulighed for at bruge tallene i forbindelse med udbud, hvor der stilles krav til, at leverandører har en CSR indsats.

ISS samarbejder med en lang række jobcentre landet over, og også her giver tallene fra Benchmarkmodellen værdi.

”Vi vil bruge Benchmarkmodellen til at få synliggjort vores indsats over for jobcentrene. Det er vigtigt for os, at der er en åbenhed om vores metoder og resultater så jobcentrene kan have tillid til os som samarbejdspartner,” konkluderer virksomheds CSR-ansvarlige.

Benchmarkmodellen sætter tal på DFD’s indsats

Med Benchmarkmodellen kan De Forenede Dampvaskerier helt enkelt sætte tal på og skabe overblik over virksomhedens indsats for at få mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet i job.

Samtidig kan DFD se, sammenligne sig selv med andre virksomheder i samme branche og på tværs af brancher. Og det er helt enkelt. Benchmarkmodellen er en del af VITAS, som de fleste virksomheder kender som deres digitale indgang til kommunen.

Man logger simpelthen bare på VITAS med virksomhedens NemID, og henter tallene under fanen statistik.

DFD: Sætter tal på bløde værdier

Den CSR-ansvarlige hos DFD forklarer, at Benchmarkmodellen nemt og overskueligt giver virksomheden et overblik over den indsats, virksomheden sætter i gang, og hvor mange der rent faktisk kommer i job efter at have været i virksomhedspraktik eller job med løntilskud hos DFD.

”En ting er at tage personer i virksomhedspraktik, men det der betyder noget for både virksomhed og medarbejder er at der kommer et fast job ud af det,” siger virksomhedens CSR-ansvarlige og fortsætter:

”Benchmarkmodellen gør, at vi kan koble de gode, menneskelige historier med tal, og det er en klar fordel. Det betyder, at vi kan sætte nogle klare tal på, hvad det er for en værdi, vi skaber, når vi hjælper mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.”

Benchmarkmodellen er udviklet i samarbejde mellem Cabi og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Benchmarkmodellen

Brug modellen til at måle, hvor god jeres virksomhed er til at tage socialt ansvar i forhold til andre virksomheder. Benchmarkmodellen

Den Sociale Beregner

Med Den Sociale Beregner kan virksomheder med nogle få klik udregne minimumsgevinsten ved at ansætte personer fra kanten af arbejdsmarkedet. Den Sociale Beregner

Vejledning i dokumentation af S'et i ESG

Cabi tilbyder vejledning i, hvordan små og mellemstore virksomheder finder og styrker data på S'et i ESG. Om tilbuddet