Gå til primært indhold Gå til footer indhold
  1. Forside
  2. Cases
  3. Cases om socialt ansvar og grønne opgaver
  4. Triarca

GRØN OMSTILLING OG FLERE I ARBEJDE

Triarca A/S

Hos Triarca A/S bidrager ledige fra kanten af arbejdsmarkedet til Danmarks grønne infrastruktur.

CASE

Virksomhed: Triarca A/S
Branche: El-infrastruktur
Størrelse: 80 medarbejdere
Geografi: Hornsyld

Hos Triarca A/S bidrager ledige fra kanten af arbejdsmarkedet til Danmarks grønne infrastruktur.

13 ugers opkvalificering trumfede sproglige barrierer. Nu er Rytis og Tomaz i fast arbejde.


Virksomheden Triarca A/S er med til at holde el-biler kørende. De leverer ladestandere til Danmarks grønne infrastruktur og kabinetter til vores elforsyning.

Fabrikken ligger i Hornsyld ved Hedensted.

Montagearbejdet til ladestanderne og generelt montagearbejde varetages primært af ufaglært arbejdskraft. Til disse opgaver har virksomheden ikke problemer med at tiltrække medarbejdere.

Men i el-afdelingen er det anderledes. Her kræver opgaverne en grundlæggende faglig viden om el, og det skaber udfordringer, fortæller fabrikschef Ole Rense:

Vi har svært ved at finde medarbejdere, der ved, hvordan man samler eltavler. Man skal have tegningsforståelse og indsigt i de mange love og regler inden for el. Den har elektrikere naturligvis, men de ønsker ofte en anden type arbejdsdag, end den vi kan tilbyde i montagehallen.

Ole Rense, fabrikschef hos Triarca A/S

Fra ledighed til job via opkvalificering

Nu har Triarca fundet en løsning, som Ole Rense er særdeles tilfreds med:

”Hvis ikke vi havde fået mulighed for at ansætte Tomaz og Rytis, havde vi været pressede,” lyder fabrikschefens konklusion.

Tomaz fra Polen og Rytis fra Litauen er rekrutteret via en 13 ugers eltavleefteruddannelse målrettet ledige, som Jobcenter Hedensted og Jobcenter Horsens har udbudt i samarbejde med erhvervsakademiet Rybners i Esbjerg.

Kurset blev etableret for at efterkomme det lokale erhvervslivs behov for medarbejdere, der kan samle eltavler.

”Vores to nye østeuropæiske medarbejdere er rigtig god arbejdskraft. De har fået præcis de kompetencer på opkvalificeringsforløbet, som vi havde brug for”, siger Ole Rense, der tidligere forgæves har søgt medarbejdere til el-montage via LinkedIn og rekrutteringsbureauer.

Fabrikschef i Triarca A/S (tv) taler med sine nye, opkvalificerede medarbejdere om dagens opgaver i el-afdelingen.

Sprogtræning giver fodfæste

Tomaz og Rytis stod begge i en sårbar situation uden for arbejdsmarkedet før opkvalificeringskurset. Selv om Tomaz har en elektrikeruddannelse fra sit hjemland, kan den ifølge Ole Rense ikke sammenlignes med en tilsvarende dansk uddannelse. Desuden har der været nogle sproglige barrierer for Tomaz og Rytis’ jobmuligheder.

Som medarbejder i Triarca får man hjælp og praktisk træning, hvis man ikke føler sig som mester i dansk. 

Det er et krav, at alle taler dansk, når man er på arbejde hos os. Vi ser det som en social løftestang til at blive inkluderet i arbejdsfællesskabet. Og når vores udenlandske medarbejdere taler dansk hver dag, så går det faktisk hurtigt med at blive god til det. Det hjælper dem med at blive integreret i det hele taget.

Ole Rense, fabrikschef hos Triarca A/S

Han oplever i stigende grad krav fra kunderne om, at Triarca arbejder strategisk med ESG, og at socialt ansvar er en integreret del af virksomhedens måde at drive forretning på.

Selv om EU-kommissionen har lempet ESG-kravene for en mellemstor virksomhed som vores, så slækker vi ikke på vores mål for social inklusion. For os giver det forretningsmæssigt værdi at vægte diversitet i medarbejderstaben og tage hånd om de mennesker, der har brug for lidt ekstra.

Ole Rense, fabrikschef hos Triarca A/S

Casen er en del af projekt Grøn omstilling – En nøglebrik til social inklusion

Projektet er støttet med 17,6 mio. kr. af Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og løber fra 2023 til primo 2025.

Find de grønne opgaver

Ved at bruge opgaveværktøjet får du et overblik over, hvilke grønne opgaver din virksomhed har, og hvilke kompetencer det kræver for at løse dem.

Gå til opgaveværktøjet

Opkvalificering

Ved at træne og opkvalificere udsatte eller nye på arbejdsmarkedet, kan virksomheder tage et socialt ansvar. Det styrker adgangen til relevante kompetencer og arbejdskraft.

Om opkvalificering

Bliv klogere på S'et i ESG

Når du rekrutterer ledige med udfordringer, bidrager du samtidig til at styrke din virksomheds data på S'et i ESG. Og det kan være meget værdifuldt for virksomheden.

Læs vores ESG-tema

PROJEKT

Grøn omstilling – en nøglebrik til social inklusion

EU-projekt, der kobler grøn omstilling og social inklusion samt bidrager til, at ledige fra kanten kvalificeres til at løse grønne opgaver hos virksomheder. (Projektperiode: 2023-2025) Om Grøn omstilling

PUBLIKATION

Casesamling: Grøn omstilling og flere i arbejde

Find inspiration til, hvordan din virksomhed kobler opgaver afledt af den grønne omstilling sammen med inklusion af mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Læs casesamlingen

SPØRG CABI

Har du spørgsmål?

Så spørg Cabi!

| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på finansloven

Carsten Lunden

Fleksjob | CV | Handicapkompenserende ordninger | S'et i ESG I Kompetenceudvikling | CV
Tilgå Carsten Lunden på LinkedIn