GRØN OMSTILLING OG FLERE I ARBEJDE
VTI A/S
Ansætter ledige fra kanten til at nedbringe ressourceforbrug
CASE
Virksomhed: VTI A/S
Branche: Leverandør til møbelindustri
Størrelse: 90 medarbejdere
Geografi: Vinderup - Holstebro
Følg VTI A/S på LinkedIn
Ledige fra kanten nedbringer ressourceforbruget hos VTI A/S
Virksomheden VTI A/S i Vinderup producerer blandt andet limtræselementer til møbelindustrien og byggemarkeder i både ind- og udland.
For få år siden træf ledelsen i VTI en strategisk beslutning om at tage bæredygtighed seriøst og arbejde med tre bundlinjer – den miljømæssige, den sociale og den økonomiske.
I dag er det lykkes VTI at opnå forretningsfordele, der er et resultat af at betragte de tre bundlinjer som forbundne.
Grønne opgaver på reservedelslageret
Der skal store maskiner til at producere limtræselementer. De maskiner vedligeholder og servicerer VTI selv, og det kræver et reservedelslager.
Stak man hovedet derud for år tilbage, kunne det være svært at danne sig et overblik. Det resulterede ofte i, at der blev købt nye reservedele, når en maskine skulle repareres.
Det sker sjældent i dag, fordi tre dygtige medarbejdere, der har haft svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, har skabt struktur og orden på reservedelslageret. Det betyder, at flere dele nu bliver genbrugt.
”Vi har et godt samarbejde med Jobcenter Holstebro, som har hjulpet os med at rekruttere medarbejdere, der har flair for at arbejde systematisk. Det har en stor værdi for os, at vi har lavet nogle jobmatch, hvor mennesker med nedsat arbejdsevne løser en opgave, som vi ikke har fået løst før, og som tilmed mindsker vores ressourceforbrug. Det er et godt eksempel på vores bæredygtigheds-tankegang.”
Beriger, at vi er forskellige
Karen Kaag fremhæver, at der også i kantinen og i produktionen er medarbejdere, der er tilknyttet på særlige vilkår.
”Vi synes, at det hører med til at være en stor virksomhed, at man tager ansvar for lokalområdet, og vi oplever, at det beriger vores resultat og arbejdsmiljøet, at vi har plads til forskelligheder”, fortæller hun.
Rent organisatorisk har VTI udpeget en medarbejder, som er tutor for de medarbejdere, der har særligt brug for rutiner og en fast kontaktperson. Hun står for at fordele og dosere opgaverne, så medarbejderne føler sig trygge og fortrolige med arbejdsopgaverne både på reservedelslageret og i kantinen.
VTI udarbejder hvert år en bæredygtighedsrapport, der bidrager til kundernes ESG-måltal.
Casen er en del af projekt Grøn omstilling – En nøglebrik til social inklusion
Projektet er støttet med 17,6 mio. kr. af Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og løber fra 2023 til primo 2025.
Find de grønne opgaver
Ved at bruge opgaveværktøjet får du et overblik over, hvilke grønne opgaver din virksomhed har, og hvilke kompetencer det kræver for at løse dem.
Eksempler til konkrete arbejdsopgaver i småjob
Hvad er der af muligheder for arbejdsopgaver i småjob? Her kan du finde inspiration til, hvad arbejdsopgaverne kan bestå af i forskellige brancher.
Bliv klogere på S'et i ESG
Når du rekrutterer ledige med udfordringer, bidrager du samtidig til at styrke din virksomheds data på S'et i ESG. Og det kan være meget værdifuldt for virksomheden.
PROJEKT
Grøn omstilling – en nøglebrik til social inklusion
EU-projekt, der kobler grøn omstilling og social inklusion samt bidrager til, at ledige fra kanten kvalificeres til at løse grønne opgaver hos virksomheder. (Projektperiode: 2023-2025) Om Grøn omstillingPUBLIKATION
Casesamling: Grøn omstilling og flere i arbejde
Find inspiration til, hvordan din virksomhed kobler opgaver afledt af den grønne omstilling sammen med inklusion af mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Læs casesamlingenSPØRG CABI
Har du spørgsmål?
Så spørg Cabi!
| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på finansloven |