Gå til primært indhold Gå til footer indhold
  1. Forside
  2. Cases
  3. Fra kommune til kommune
  4. Mere tid til den enkelte får flere i job

Pilotprojekt: Horsens Kommune har fundet en god model

Halvt så mange sager og dobbelt så meget kontakt til den enkelte unge. Det er den succesfulde opskrift til at føre flere aktivitetsparate unge hurtigere i uddannelse eller job. 

Det viser erfaringerne fra et pilotprojekt, som Ungeenheden i Horsens Kommune satte i gang 1. januar 2017. Førhen skulle hver socialrådgiver varetage indsats og opfølgning for ca. 70 unge hver. Men med pilotprojektet blev endnu to socialrådgivere ansat, hvilket bragte sagstallet ned på ca. 35 pr. socialrådgiver.

Investeringen i flere socialrådgivere har hurtigt tjent sig hjem og mere til:

På under et år har Horsens Kommune sparet 1,8 millioner kr. i uddannelseshjælp i perioden, hvor antallet af aktivitetsparate unge mellem 18-24 år er faldet fra 198 til 164, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Unge får hjælp til læge og praktik

Afdelingsleder for Ungeenheden, Linda Nystrup forklarer, at med de færre sager får socialrådgiverene tid til en ekstra indsats, og det har givet pote.

”Det giver mening, at de unge danner en relation til rådgiveren, så rådgiveren fx kan tage med til lægen eller tage med ud på virksomheden, når den unge starter i praktik eller arbejde. Når de ’stopper’ hos os giver vi dem mulighed for at kontakte os, hvis de har brug for hjælp. Det er der flere unge, der benytter sig af,” siger Linda Nystrup.

”Vores arbejde foregår meget ude af huset, der hvor de unge er – fx i tilbuddet, på virksomheden eller på uddannelsesinstitutionen. I det hele taget øver vi os på at være den faste kontaktperson, som de unge skal have i 2019 i forbindelse med FGU-reformen,” fortsætter hun.

Læs mere om indsatsen på www.hsfo.dk Horsens Folkeblad 'Succes: Flere ansatte giver millionbesparelse' (marts 2018)