Gå til primært indhold Gå til footer indhold
  1. Forside
  2. Cases
  3. Fra virksomhed til virksomhed
  4. El Recycling

El Recycling

Lykkes med at skabe en solid og socialt bæredygtig forretningsmodel med gode beskæftigelsesmuligheder for udsatte ledige. 

CASE

Virksomhed: El Recycling
Branche: Elektronik og genbrug
Geografi: Randers
Besøg El Recyclings hjemmeside

El Recycling Logo

El Recycling skaber plads til den enkelte medarbejders behov  

El Recycling modtager, afhenter og køber brugte elektronikprodukter fra virksomheder og genbrugssteder rundt om og i Randers Kommune. Brugte computere, spillekonsoller eller brødristere bliver sorteret, renset og repareret og herefter solgt videre. 

Næsten 90% af medarbejderne kommer fra kanten af arbejdsmarkedet

El Recycling ApS er en virksomhed, der har formået at skabe en forretningsmodel, der ikke kun er økonomisk bæredygtig, men også socialt ansvarlig.

Virksomheden finder værdifuld arbejdskraft i personer, der i længere tid har stået uden for arbejdsmarkedet. 

De rekrutterer primært gennem jobcentret, herunder praktikker og afklaringsforløb, og lader sig ikke begrænse af diagnoser eller handicap. Faktisk har cirka 90 % af virksomhedens medarbejdere haft udfordringer ud over ledighed.

El Recycling har specialiseret sig i at tilpasse arbejdspladsen til den enkelte medarbejders behov. For eksempel fungerer personer med autismediagnoser godt i miljøer med gentagelser og specialiserede opgaver.

Medarbejder Hos El Recycling med logo på trøjen.

”Du og jeg ville ikke kunne klare en hel dag med sortering af printplader, men vores medarbejdere er glade for det – og de laver aldrig fejl.”

Casper Roensbech, medejer og HR- samt indkøbschef

Plads til medarbejdere med forskellige forudsætninger 

El Recycling sørger for at indrette arbejdsstationer, der giver medarbejderne de bedst mulige rammer, og der tilbydes opgaver, der kan tilpasses både de enkeltes evner og dagsform.

”Vi tænker mere i opgaver fremfor funktioner. Folk skal bare komme ind, som de er, og så skal vi nok lære dem op i de opgaver, de har lyst til at arbejde med.”

Casper Roensbech, medejer og HR- samt indkøbschef

Virksomheden tilbyder fleksible mødetider, hjemmearbejdsdage og muligheden for at lære nye opgaver via sidemandsoplæring. På den måde bliver det muligt for medarbejderne at udvikle deres kompetencer, samtidig med at de arbejder i et miljø, der tager hensyn til deres individuelle behov.

Kommunen sparer 2,5 millioner kroner

El Recycling samarbejder med Randers Kommune og har forpligtet sig til at ansætte fem til ti personer, som vurderes at have særlige udfordringer med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Medarbejderne ansættes i skræddersyede stillinger, der tager højde for deres fysiske og psykiske behov.

Projektet forventes at spare Randers Kommune over 2,5 millioner kroner, da de ledige ellers udelukkende ville have modtaget offentlige ydelser frem for at opnå en lønindkomst.

På den måde skaber både kommunen og El Recycling værdi i økonomien og i ESG-regnskabet. 

Medarbejder El Recycling

Nomineret til CSR People Prize 2024

El Recycling var nomineret til CSR People Prize 2024 i kategorien: Virksomheder med færre end 250 ansatte.

Klik på billedet for at afspille videoen i YouTube

VIDEN OG BAGGRUND

Neurodiversitet på arbejdspladsen

At få øjnene op for, hvilke rammer der skal til, for at medarbejdere med forskellige hjerner og deraf forskellige behov trives på arbejdspladsen, kan være en gamechanger for mange virksomheder. Om neurodiversitet på arbejdspladsen

PROJEKT

Onboarding af medarbejdere eller praktikanter med udfordringer

For nogle ledige kan en praktik på en virksomhed være et stort skridt. De har måske været ledige længe, eller de har psykiske udfordringer, som gør, at de let bliver usikre og utrygge. Få gode tips til onboarding af sårbare medarbejdere. Om onboarding

CSR People Prize

Vi hylder de virksomheder, der går forrest! CSR People Prize 2024 uddeles til virksomheder, som gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar. Læs mere om CSR People Prize

Sådan kommer du i gang med at tage socialt ansvar

Gratis værktøj: Find opgaverne

Brug opgaveværktøjet og få et overblik over, hvilke opgaver din virksomhed har, og hvilke kompetencer det kræver for at løse dem.

Gå til opgaveværktøjet

Hvem kan jeg ansætte?

Mange mennesker står i dag uden for arbejdsmarkedet. Her kan du blive klogere på, hvilke forskellige grupper i samfundet, som du kan give en håndsrækning.

Læs om rekruttering

Bliv klogere på S'et i ESG

Når du rekrutterer ledige med udfordringer styrker du din virksomheds data på S'et i ESG. Og det kan være meget værdifuldt for virksomheden.

Læs vores ESG-tema

SPØRG CABI

Har du spørgsmål?

Så spørg Cabi!

| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på finansloven

Signe Bloch-Krarup

Socialt ansvar, CSR og S’et i ESG | Bæredygtig ledelse | Bæredygtig virksomhed
Tilgå Signe Bloch-Krarup på LinkedIn