Gå til primært indhold Gå til footer indhold
  1. Forside
  2. Cases
  3. Fra virksomhed til virksomhed
  4. Enemærke og Petersen

FLERE UDSATTE UNGE I ARBEJDE

Enemærke og Petersen

Lykkes med at indsluse unge, fastholde seniorer og skabe jobs til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

CASE

Virksomhed: Enemærke og Petersen
Branche: Entreprenør
Størrelse: Ca. 700 medarbejdere
Geografi: Ringsted
Følg Enemærke og Petersen på LinkedIn

Enemærke og Petersen har succes med at indsluse unge fra kanten af arbejdsmarkedet

Entreprenørvirksomheden, Enemærke og Petersen, har en veludstyret værktøjskasse, når det handler om at tage socialt ansvar. Den er bygget op over mange år og indeholder blandt andet projektsamarbejder, partnerskaber og stærke strategiske indsatser for at indsluse unge og fastholde seniorer på arbejdspladsen.

Der er stor interesse for bæredygtigt byggeri, der tager hensyn til klima og miljø. Men byggeriet kan også være med til at sikre bæredygtig rekruttering ved at uddanne og ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

For Entreprenørvirksomheden, Enemærke og Petersen, der arbejder med renovering og nybyggeri af blandt andet almene boliger og offentlige institutioner i hele landet, er det at tage socialt ansvar langtfra noget nyt. Det er derimod en indgroet del virksomhedens DNA.

Enemærke og Petersen har arbejdet mange år med socialt ansvar i praksis og socialt entreprenørskab, og det har resulteret i en lang historik med at skabe jobs på byggepladser for arbejdsløse. Og det at gøre en forskel for mennesker, der har noget med i bagagen, er et ansvar Mikael Hansen, projektchef, ikke er i tvivl om, virksomheden skal tage på sig. 

”Grundlæggende gør vi det, fordi vi vil, fordi vi kan, og fordi vi har ressourcerne.”

Mikael Hansen, Projektchef hos Enemærke og Petersen

Møder de unge, hvor de er

Ifølge Mikael Hansen, projektchef hos Enemærke og Petersen, er det første skridt at møde kandidaterne der, hvor de er og hjælpe dem på det sted, hvor de er. Herfra kan man bygge på og udvikle dem som medarbejdere:

”Mange af dem, vi har inde, har ikke haft mange succeser i livet. Og det vil vi gerne hjælpe dem til at få.”

Mikael Hansen, projektchef hos Enemærke og Petersen

Lokale unge fik job

Mikael Hansens råd om at møde de unge på det sted, hvor de er, skal tages helt bogstaveligt.

I 2013-2017 udførte Enemærke og Petersen renovering i de udsatte boligområder Langkærparken og Rosenhøj i Aarhus. Her kom 69 lokale unge, som var langt fra arbejdsmarkedet, i arbejde på byggepladserne.

Efterfølgende fortsatte over halvdelen i uddannelse eller fast job.

Projektet viste sig også at have flere positive sideeffekter. Fx betød involveringen og ansættelsen af de lokale beboere en betydelig reducering i udgifter forårsaget af hærværk og tyveri.

Læs mere på Det Boligsociale Fællessekretariats hjemmeside

Givtige samarbejder

En del af Enemærke og Petersens succes med at tage socialt ansvar kan tilskrives deres målrettede indsats er med at indgå partnerskaber med blandt andet socialøkonomiske virksomheder.

Via deres samarbejde med blandt andet FRAK (Fritidsakademiet) og TAMU (Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser) er de med til at få flere unge fra udsatte boligområder i fritidsjob eller unge udenfor arbejdsmarkedet i job og overordnet skubbe på, at flere unge for smag for håndværkerfagene.

Bedstefarordning

Udover det stærke fokus på at indsluse udsatte unge, har Enemærke og Petersen også blik for vigtigheden i at fastholde seniorer og tage erfarne medarbejdere, der er lidt oppe i årene, ind. Det gør de blandt andet ved at prioritere udarbejdelse af seniorpolitikker.

Enemærke og Petersen arbejder på at kombinere senior- og ungeindsatsen. Blandt andet ved at de ældre medarbejdere er med til at introducere de helt unge fritidsjobbere til arbejdet.

Hermed løser de også den udfordring, at unge ansat i fritidsjob først har fri, når arbejdsdagen på byggepladsen er ved at være slut. Her er seniormedarbejderne er ofte er mere fleksible og kan blive længere ud på eftermiddagen.

Gode råd til andre

  • Samarbejd med socioøkonomiske virksomheder
  • Mød potentielle medarbejdere, hvor de er
  • Sammentænk indsatser, hvor det giver mening.

Nomineret til CSR People Prize 2023

Enemærke og Petersen var nomineret til CSR People Prize 2023 i kategorien virksomheder med under 250 medarbejdere.

Klik på billedet for at afspille videoen i YouTube

TEMA

Social beskæftigelse i byggeriet

Skab et større socialt aftryk i byggeprojekter. Dyk ned i viden, værktøjer og cases, så flere ledige får en vej ind til et job i byggebranchen. Læs temaet

GUIDE

Guide til modtagelse af fritidsjobbere

Få gode råd, tips, værktøjer samt en tjekliste til, hvordan du bedst muligt kan modtage og fastholde unge medarbejdere i fritidsjob. Se guide

VIDEN OG BAGGRUND

Seniorpolitik

At have en politik for, hvilke rammer og muligheder, I som virksomhed tilbyder seniormedarbejdere er et godt redskab til at fastholde de erfarne, ældre medarbejdere. Om seniorpolitik

Sådan kommer du i gang med at tage socialt ansvar

Gratis værktøj: Find opgaverne

Brug opgaveværktøjet og få et overblik over, hvilke opgaver din virksomhed har, og hvilke kompetencer det kræver for at løse dem.

Gå til opgaveværktøjet

Guide: Brug jobcentret optimalt

Et godt samarbejde med dit lokale jobcenter styrker din forretning både ift. tilknytning og rekruttering. Læs Cabis guide til, hvordan du kan bruge jobcentrets service optimalt.

Gå til guiden

Bliv klogere på S'et i ESG

Når du rekrutterer ledige med udfordringer, bidrager du samtidig til at styrke din virksomheds data på S'et i ESG. Og det kan være meget værdifuldt for virksomheden.

Læs vores ESG-tema

SPØRG CABI

Har du spørgsmål?

Så spørg Cabi!

| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på finansloven

Carl Eric Blach Overgaard

Udsatte ledige | ESG | Evaluering | GDPR
Tilgå Carl Eric Blach Overgaard på LinkedIn