- Forside
- Cases
- Fra virksomhed til virksomhed
- GladTeknik
GladTeknik
Lykkes med at rekruttere og skabe de bedste rammer for mennesker med diagnoser.
CASE
Virksomhed: GladTeknik
Branche: Elektronik
Geografi: Hvidovre
Besøg GladTekniks hjemmeside
GladTeknik kobler socialt ansvar med en forretning i vækst
GladTeknik specialiserer sig i reparation og servicering af elektronik samt løser opgaver indenfor software-support og netværksproblemer. Virksomheden er et stærkt eksempel på, hvordan socialt ansvar og forretningsmæssig vækst kan gå hånd i hånd. De har knækket koden til at omsætte mangfoldighed og inklusion til en konkurrencefordel. Det seneste år er de gået fra 11 til 47 ansatte – en vækstrate på over 300 %.
80 % af medarbejderne har diagnoser – og skjulte superkræfter
Stifteren Mathias Emil Nielsen, der selv har en diagnose, har bygget virksomheden op omkring en forståelse for de udfordringer, personer med diagnoser kan stå overfor på arbejdsmarkedet.
Samtidig har han set deres potentiale – eller som han selv kalder det: ”de skjulte superkræfter.”
I dag beskæftiger GladTeknik 47 medarbejdere, hvoraf 80 % har en eller flere diagnoser. Med udgangspunkt i individuelle behov skaber virksomheden skræddersyede rammer, der giver hver enkelt medarbejder de bedste muligheder for at udfolde deres fulde potentiale.
”Når rammerne passer den enkelte, folder deres indre superkræfter sig ud. For nogle betyder det at sidde alene helt uden kundekontakt, nogle sidder næsten i mørke, fordi de er lyssensitive mens andre sidder i lydtætte rum, hvor de ikke bliver forstyrret.”
Værdifuld arbejdskraft
GladTeknik samarbejder med flere kommuner og uddannelsesinstitutioner i nærområdet samt KFUM’s Sociale Arbejde, der jævnligt henvender sig med mulige praktikanter, primært neurodivergente unge. Størstedelen af de praktikanter, der kommer til GladTeknik, er blevet ansat – enten i ordinære fuldtids- og deltidsstillinger eller i fleksjob.
Ved at fokusere på neurodivergente medarbejderes styrker, udnytter GladTeknik ressourcer, som mange virksomheder overser. Virksomheden viser, at en målrettet indsats for at rekruttere bredt og at skabe trivsel og udvikling ikke kun giver loyale og engagerede medarbejdere – men også løfter virksomhedens konkurrenceevne og styrker ESG-regnskabet.
Vinder af CSR People Prize 2024
GladTeknik vandt CSR People Prize 2024 i kategorien: Virksomheder med færre end 250 ansatte.
VIDEN OG BAGGRUND
Neurodiversitet på arbejdspladsen
At få øjnene op for, hvilke rammer der skal til, for at medarbejdere med forskellige hjerner og deraf forskellige behov trives på arbejdspladsen, kan være en gamechanger for mange virksomheder. Om neurodiversitet på arbejdspladsenPROJEKT
Onboarding af medarbejdere eller praktikanter med udfordringer
For nogle ledige kan en praktik på en virksomhed være et stort skridt. De har måske været ledige længe, eller de har psykiske udfordringer, som gør, at de let bliver usikre og utrygge. Få gode tips til onboarding af sårbare medarbejdere. Om onboardingCSR People Prize
Vi hylder de virksomheder, der går forrest! CSR People Prize 2024 uddeles til virksomheder, som gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar. Læs mere om CSR People PrizeSådan kommer du i gang med at tage socialt ansvar
Gratis værktøj: Find opgaverne
Brug opgaveværktøjet og få et overblik over, hvilke opgaver din virksomhed har, og hvilke kompetencer det kræver for at løse dem.
Hvem kan jeg ansætte?
Mange mennesker står i dag uden for arbejdsmarkedet. Her kan du blive klogere på, hvilke forskellige grupper i samfundet, som du kan give en håndsrækning.
Bliv klogere på S'et i ESG
Når du rekrutterer ledige med udfordringer styrker du din virksomheds data på S'et i ESG. Og det kan være meget værdifuldt for virksomheden.
SPØRG CABI
Har du spørgsmål?
Så spørg Cabi!
| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på finansloven |