- Forside
- Metoder og værktøjer
- Guide til samarbejde med jobcentret
- Svar
- Virksomhedsrevalidering
GUIDE TIL SAMARBEJDE MED JOBCENTRET
Virksomhedsrevalidering
Et uddannelses- eller optræningsforløb i en virksomhed for personer med begrænsninger i arbejdsevnen.
Kontakt altid dit lokale jobcenter for vejledning i den konkrete situation. Læs her som forberedelse, inden du kontakter jobcentret.
Virksomhedsrevalidering handler om at lave et samlet uddannelses- eller optræningsforløb i en virksomhed for personer, der har begrænsninger i arbejdsevnen. Derved er du med til at sikre, at de bevarer tilknytning til arbejdsmarkedet.
Det kan fx være IT-medarbejderen, som skal omplaceres til et nyt arbejdsområde inden for branchen, eller personer der skal skifte til en helt anden branche.
Udarbejdelsen af ”min plan”
Indholdet i virksomhedsrevalideringen aftales i ”min plan”, som er en aftale mellem en person og jobcentret. En revalidering går ud på at optræne eller genoptræne personens faglige, sociale eller sproglige kompetencer, så personen kan opnå ordinær beskæftigelse – ofte i et nyt fag. Virksomhedsrevalideringen skal primært rettes mod områder med mangel på arbejdskraft.
Varigheden aftales individuelt, men dog så kort som muligt. Personen kan maksimalt modtage revalideringsydelse i fem år.
Revalidering som en kombination
Virksomhedsrevalidering kombineres oftest med flere typer ordninger, som virksomhedspraktik, løntilskud og elev/lærlingeforløb.
Fordele
Giver personer med begrænsninger i arbejdsevnen – fx efter ulykker, sygdom eller sociale forhold – mulighed for at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet.
✓ Mere viden
Læs mere om revalidering
Find dit lokale jobcenter
Relateret indhold
Virksomhedspraktik
Få opkvalificeret en ledig gennem en virksomhedspraktik hos jer, og få samtidig mulighed for at se den potentielt kommende medarbejder an inden en ansættelse. Om virksomhedspraktikVoksenlærlinge > 25
Virksomheder har mulighed for at få et tilskud til lønnen til medarbejdere og ledige over 25 år, som ønsker at gå i voksenlære. Se de grupper, der kan bruge ordningen. Om voksenlærlingeSkånejob (løntilskud til førtidspensionister)
Ved at ansætte en førtidspensionist i skånejob kan I få løst lettere opgaver på få timer. Om skånejobSpørg Cabi
Gratis hotline til dig, der i professionel sammenhæng har brug for ekspertviden om det rummelige arbejdsmarked, socialt ansvar og indsatser, der virker. Spørg CabiNår du vil forebygge eller fastholde
Se mulighedernePROJEKT
Indslusning som rekruttering
Flere virksomheder skal inspireres til at arbejde bevidst med indslusning som rekrutteringsværktøj. Og jobcentrene skal kunne samarbejde målrettet med de lokale virksomheder herom. Det er målet for dette projekt om brug af indslusning som rekruttering. (Projektperiode 2016) Om indslusning som rekruttering