Et fleksjob behøver ikke at være statisk. Medarbejderens skånebehov og arbejdsevne kan ændre eller udvikle sig ligesom jeres behov som virksomhed. Opgaven er at få fleksjobbet til at matche behov og udviklingsmuligheder i jeres virksomhed.
Som arbejdsgiver kan du arbejde med udvikling af jobbet på flere forskellige måder.
Øgning af timetal
Langt de fleste medarbejdere ansat i fleksjob har nedsat arbejdstid, så de møder på arbejde mindre end 37 timer om ugen. Det er en del af medarbejderens skånehensyn.
I har dog altid mulighed for at øge timetallet, hvis både medarbejder og virksomhed er enige om, at et øget timetal kan hænge sammen med de nødvendige skånehensyn.
Større arbejdsintensitet - effektiv arbejdstid
Behovet for skånehensyn kan forandre sig, enten fordi medarbejderen i fleksjobbet får det bedre eller værre. Det kan få indflydelse på arbejdsintensiteten, den såkaldt effektive arbejdstid, som enten kan sættes op eller ned afhængigt af medarbejderens situation.
En større arbejdsintensitet betyder, at medarbejderen bliver i stand til at yde mere i de timer, medarbejderen er på arbejde. Der kan fx være tale om højere arbejdstempo eller behov for færre pauser i løbet af arbejdsdagen.
Udvidelse af arbejdsområder
Jobbet kan udvikles ved at udvide arbejdsområderne eller opgaveporteføljen. Det gør I - som ved alle andre medarbejdere - ved en gensidig aftale medarbejder og virksomhed imellem.
Der kan dog være grænser for, hvor mange forskellige arbejdsopgaver medarbejderen kan overskue, og der kan være bestemte arbejdsopgaver, som I ikke kan udvide med, fordi det strider mod de skånehensyn, der skal tages. Tag derfor altid en snak med medarbejderen om de nødvendige hensyn, der skal tages.