Guideline: Under byggeriet
Under byggeriet
- Følg jævnligt op på, hvordan det går. Er der udfordringer, skal du håndtere det med det samme. Skal den unge I har taget ind på opgaven have et kursus for at blive helt klar? – Tal med din kontaktperson fra jobcentret.
- Skal I overveje ansættelse med løn efter et introforløb? Tag også snakken med eventuelle underleverandører – Måske har I haft det med i en aftale fra byggeriets start.
- Hold ledelsen orienteret. De skal vide hvordan det går, så de fortsat kan støtte dig i indsatsen.
- Tal med alle medarbejdere på byggeriet om det sociale ansvar I tager, og hvad det betyder i praksis fx for timelønnede eller en gruppe på akkord.
- Brug dine ildsjæle på byggeriet til at kommunikere til ledelsen og til kollegaerne på byggepladsen.
- Forklar fra start og stå fast på, hvorfor I fx har ansat beboere eller skoletrætte unge, og fortæl, hvordan der skal tages hensyn.
- Tal om mulighederne på håndværker og byggemøder – I hjælper ledige i gang. I får arbejdskraft.
- Snak fx om de opgaver, der handler om at hente og bringe materiale. Kan de løses af en person, der ikke er faglært, og som måske giver mere tid for faglærte medarbejdere?
- Bryd ned i de opgaver, som kan klares af andre:
- Pladsmand eller håndmand
- Nedrivning og oprydning
- Oprydning og madlavning
- Kantineservice.
Guideline: Efter byggeriet
Efter byggeriet
- Overvej sammen med din ledelse, om der efter byggeriet er nogle, I selv kan ansætte – Kan de komme med på et nyt byggeri?
- Er der nogle af dem, som har været tilknyttet byggeriet, der skal uddannes inden for faget.
- Overvej, om der efter byggeriet opstår nye stillinger, som personer, der har været tilknyttet byggeriet, kan få glæde af.
- Få feedback fra kollegaerne – Hvad gik godt? Hvad gik skidt? Hvad skal vi gøre anderledes næste gang? Den feedback skal du også dele med din ledelse.