- Forside
- Temaer
- Sygedagpenge
- Lovgivning og sygedagpenge
Lovgivning og sygedagpenge
Få et overblik over de væsentligste love og regler i forbindelse med sygedagpengeopfølgning.
Sygdom og sygedagpenge
Læs om reglerne for at modtage sygedagpenge (eller for en arbejdsgiver: sygedagpengerefusion) under sygdom.
Den forebyggende indsats
Læs om reglerne for jobcenterets og kommunens tidlige indsats for at fastholde personer på arbejdsmarkedet og forebygge sociale problemer.
Opfølgning på sygemeldte
Læs om reglerne for jobcenterets opfølgning på personer på sygedagpenge (eller personer, hvis arbejdsgiver modtager refusion af sygedagpengene i sygeperioden).
Sygeopfølgning
Læs om reglerne for jobcenterets opfølgning på sygemeldte ledige, der modtager ledighedsydelse, særlig ydelse, kontanthjælp, starthjælp eller introduktionsydelse.
Særlige afklaringsforløb for sygemeldte
Læs om reglerne, når sygemeldte skal have tilbud om særligt tilrettelagte forløb for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.
Sygedagpenge efter 22 uger
Læs om den almindelige begrænsning for udbetaling af sygedagpenge efter 22 uger - varighedsbegrænsningen - og om de betingelser, der gælder, når sygedagpengene forlænges.
Sygefraværssamtale i a-kassen
Læs om reglerne for de samtaler, som a-kasserne pr. 5.10.09 skal afholde med sygemeldte ledige senest fire uger efter 1. sygedag.
Arbejdsgivers indsats mod sygefravær
Læs om arbejdsgiverens rolle, ret og pligt i forbindelse med indsatsen for sygemeldte.
Mulighedserklæring
Læs mere om reglerne for den såkaldte mulighedserklæring. En arbejdsgiver kan anvende mulighedserklæringen, når der er tvivl om, hvilke hensyn der skal tages, for at en sygemeldt medarbejder kan vende helt eller delvist tilbage til arbejdet.
Delvis uarbejdsdygtighed
Læs om reglerne til at vurdere medarbejdere som delvis uarbejdsdygtige og om reglerne for udbetaling af nedsatte sygedagpenge.
§ 56 - refunderet udgift til sygedagpenge
Læs om arbejdsgivers mulighed for via en § 56-aftale at få refunderet udgifterne til sygedagpenge, når en medarbejder på grund af en kronisk eller langvarig lidelse har en væsentlig forøget fraværsrisiko.
WEBINAR
Kort og godt om de nye sygedagpengeregler
Pr. 1. januar 2025 er sygedagpengereglerne blevet opdateret. Det ændrer, hvordan og hvor ofte kommunen skal lave opfølgning, når dine medarbejdere er sygemeldte. På dette webinar får du en gennemgang af de nye regler, og hvilken betydning det får for dig som arbejdsgiver. Læs mere og tilmeldVIDEN OG BAGGRUND
Forlængelsesreglerne
Sygedagpengeretten gælder i udgangspunktet i de første 22 uger. Længerevarende sager skal derfor revurderes efter 22 uger. Om forlængelsesreglerneVIDEN OG BAGGRUND
Ordninger til fastholdelse af sygemeldte
Der findes flere ordninger og redskaber, der kan bidrage til, at den sygemeldte kan blive på sin arbejdsplads trods en sygemelding. Læs mere om ordningerneVIDEN OG BAGGRUND
Opfølgning i sygedagpengesager
Sygemeldte borgere skal have hjælp til hurtigst muligt at komme tilbage til arbejdsmarkedet Læs mere om opfølgningSPØRG CABI
Har du spørgsmål?
Så spørg Cabi!
| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på finansloven |