- Forside
- Temaer
- Unge (under 30)
- Støtteordninger
Støtteordninger
Der findes flere forskellige støtteordninger, som kan tages i brug i arbejdet med unge. Beskæftigelseslovgivningens ordninger skal have et beskæftigelsesfremmende sigte, mens andre ordninger i Serviceloven kan anvendes med et livsforbedrende sigte.
Støtteordninger gennem Serviceloven er fx støttekontaktpersonsordningen. Vær opmærksom på, at personkredsen er langt snævrere i Serviceloven, da der i alle tilfælde skal være tale om personer med en betydelig (og i nogle tilfælde også varig) nedsat funktionsevne.
- Mentorordningen har snitflader til både Serviceloven og Kompensationsloven, som begge kan være relevante for særlige grupper af unge.
- SPS (Special Pædagogisk Støtte) skal sikre, at unge med en funktionsnedsættelse kan uddanne sig på lige vilkår med andre. Støtten kan bestå af it-rygsæk, støttetimer, praktisk hjælp eller særligt udstyr. SPS søges på uddannelsesstedet.
Ordningerne kan kombineres
I nogle tilfælde kan samme person fx både have et behov for generel personlig hjælp og et behov for mentorstøtte til et beskæftigelsesfremmende formål.
Ordningerne vil derfor i nogle tilfælde kunne kombineres, og det kan også være den samme støtteperson, der varetager både den ene og den anden funktion i forhold til borgeren.
LOVSTOF
Mentorstøtte - lovstof
Mentorordningen kan anvendes i kombination med andre støttemuligheder. Se lovstofLOVSTOF
Mentorstøtte - snitflader
Mentorordningen kan anvendes i kombination med andre støttemuligheder. Læs lovstofTEMA
Inspiration til dit mentorarbejde
En mentor kan være afgørende for at forhindre langtidssygemelding eller integrere ledige på arbejdsmarkedet. Få viden og inspiration til arbejdet med mentorer og mentorordninger. Læs mentortemaSPØRG CABI
Har du spørgsmål?
Så spørg Cabi!
| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på finansloven |